Sobrepuny per Vilada, Catllaràs bucòlic

Dimarts 5 novembre 2019

Distancia       15,6 km
Desnivell     1.280 m

Vilada, Castell de Roset, Cap de la Gotzera, Cap de Tastanós, Sobrepuny, Vilada.

Colors de tardor al Catllaràs.

L’excursió comença al petit poble de Vilada al sud de la Serra del Catllaràs i als peus del pantà de la Baells, al Berguedà i s’enfila fins al cim del Sobrepuny (1.656 m dominador de la part occidental de la Serra), passant abans per les impressionants atalaies del Cap de la Gotzera i el Cap de Tastanós, gaudint durant tot el recorregut de grans boscúries de pi, faig i roures.

Sortim de Vilada i enfilem cap a la part alta del poble, passarem pel costat de l’església i dels dipòsits d’aigua on la pista asfaltada passa a ser de terra, anem a buscar el PR C-147 guanyant alçada fins la Creu de Roset i la Collada de Roset, on trobarem un pal indicador de Castell de Roset que hem de seguir.
Pel indicador de Sobrepuny és per on tornarem.

Seguim direcció Castell de Roset, passarem pel costat d’un dipòsit d’aigua amb una font,  seguirem pel camí pràcticament pla que segueix una canalització d’aigua i que ens porta fins un estret túnel excavat a la roca que haurem de passar, seguirem el camí fins un pla on trobarem un altre cartell indicador de Castell de Roset 0,2 km que seguirem fins al Castell. Després de visitar les runes del Castell haurem de tornar de nou fins al cartell indicador.

Ara no hem de seguir el PR i hem de buscar una casa en runes (casa del Castell de Roset) passarem per davant mateix de la casa i anem a buscar un corriol al final de l'esplanada de la casa, poc evident al principi però després ja prou marcat (fita) (oest). Seguirem el camí que primer més pla i després en forta pujada i molt proper a les parets verticals dels cingles de Tastanós supera un fort desnivell fins a la Plana del Castell entre els Caps de la Gotzera i de Tastanós.

Primer anirem totalment a sud per pujar al Cap de la Gotzera i després tornarem al Coll i anirem a nord per acabar pujant el Cap de Tastanós per la seva cara oest (cadena).

Baixem del Cap de Tastanós i anem a buscar el camí per on veníem (PR marques blanques i grogues) que ara davalla per un bosc ombrívol de pins i boix i que ens acaba deixant a la Collada de Pasquals.

A la Collada ens trobem amb una ampla pista, no l’agafem i seguim per un corriol (PR) aquest corriol després d’una cruïlla va a parar a l’ampla pista que ara si agafarem (PR marques blanques i grogues), passarem per les ruïnes del mas de Can Picamill.
Seguim el PR i una mica abans de la Collada de Picamill veurem un corriol que surt a la nostra dreta (cartell indicador Vilada) és per on tornarem a Vilada.

Nosaltres seguim el PR, passarem per la Collada de Baix, la Collada de Dalt i arribarem  al Collet del Faig (Cartell indicador de Sobrepuny  0,3 km), seguirem el camí que ara gira a sud i que ens portarà fins el Sobrepuny (1.656 m).

Desfarem el camí, tornarem a passar per al Collet del Faig i Collades de Dalt i de Baix i estarem atents per just passar la Collada de Picamill trobar el cartell de Vilada penjat en un arbre, on deixarem la ampla pista i agafarem el corriol que en forta baixada i seguint sempre les marques “ARA BLANQUES” ens portarà fins a Vilada.

PER ARRIBAR A VILADA
Des de la carretera C-16, entre Berga i Cercs, agafem la carretera C-26 en direcció a Vilada - Borredà - Ripoll. Travessem el pont sobre el pantà de la Baells i arribem a Vilada al cap d'uns 6 km



Vam ser: Quico, Enric i Gabi


itinerari seguit



Si voleu baixar el track, cliqueu damunt l'etiqueta blanca de wikiloc


Distancies i desnivells



Deixem el vehicle a l'entrada del poble i anem a buscar unes escales Cartell indicador Castell de Roset i Sobrepuny

Pugem tot el poble i la pista asfaltada es converteig en pista de terra (nord)

Arribarem a la Creu de Roset, seguirem fins la Collada de Roset

A la Collada seguirem l'indicador de Castell de Roset (PR marques blanques i grogues) Per l'indicador de Sobrepuny es per on tornarem 

Passarem per un estret túnel excavat a la roca (seguim PR)

Indicador Castell de Roset  0,2 km

Davant les runes del Castell de Roset

Tornem a l'indicador de Castell de Roset i abandonem el PR Hem d'anar a buscar la Casa del Castell de Roset i passar per davant. Busquem un corriol poc marcat al final de l'esplanada de la casa (fita)

Seguirem el camí que primer més pla i després en forta pujada  i molt proper a les parets verticals dels cingles de Tastanós supera  un fort desnivell fins a a la Plana del Castell entre els
 Caps de la Gotzera i de Tastanós

A la Plana del Castell seguirem sentit sud, per pujar primer al Cap de la Gotzera

Cap de la Gotzera

Baixant del Cap de la Gotzera (davant ja veiem el Cap de Tastanos i el Sobrepuny

Pujant al Cap de Tastanós (cadena)

Arribant al Cap de Tastanós

Cap de Tastanós 

Baixem del Cap de Tatanós i tornem a recuperar el PR (marques blanques i grogues)

Arribant a la Collada de Pasquals


Seguim el PR

Passem per la Font de l'Arbre

Arribant a la Collada de Dalt

Seguim PR i ens portarà fins al Collet del Faig (Cartell indicador Sobrepuny 0,3 km)

Al cim del Sobrepuny

Baixem pel mateix camí a buscar l'ampla pista i estarem atents al Coll de Picamill on deixarem la pista i agafarem un corriol a la nostra esquerra (Cartell indicador)

Ara hem de seguir sempre les marques blanques que ens tornaran a Vilada

Hem d'estar atents a les marque blanques en aquesta explanada haurem de deixar la pista i buscar les marques blanques al final de l'explanada, seguirem per un corriol









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada