Montseny BTT, Sant Esteve Palautordera– El Polell

Dimarts 21 juliol 2020

Sant Esteve Palautordera, Santa Margarida, Castell de Fluviá, El Polell, El Samon, Càmping Les Piscines, Santa Margarida, Sant Esteve.

Distancia        21,2 km
Desnivell +      673 m

Tot i lo endollats que estem a l’estiu amb la bici de carretera, avui deixem “La Flaca” i agafem “La Gorda” per fer una ruta típica de BTT per la vessant est de la carena que puja des del Turó de Sant Elies fins el Pla de la Calma.

Ruta per fer una bona matinal durant els mesos d’hivern, ja que tindrem sol de matí o ruta de tarda durant els mesos d’estiu, on a mesura que passin les hores anirem guanyant ombres al sol.

Tot i que nosaltres sortim de Sant Esteve a les 6 de la tarda encara ens castiga el sol per la zona de La Soleia del Castell, d’algun lloc li ve el nom de Soleia, però abans de la Masia de Vallmanya ja començarem a gaudir de bones ombres i passat Vallmanya ja pràcticament sempre tindrem una bona ombra per tot el camí.

 El Polell, dins del Parc Natural del Montseny, és una antiga masia agrícola del veïnat de Santa Susanna , adquirida als anys 70 per la Diputació de Barcelona, que la va habilitar i restaurar, actualment és un alberg rural allunyat de nuclis urbans i carreteres, destinat especialment a famílies i amants de la natura.

A partir del Polell la pista comença a baixar, passarem per la Masia del Samon, Can Besa i arribarem al Càmping Les Piscines on creuem el Tordera per un pont (opció de bany) i ja per carretera asfaltada anirem a sud, buscant la BV-5301 on en baixada ens portarà de nou a Sant Esteve, punt d’inici de la ruta.

Si voleu veure com arribar a l’inici de la ruta amb bon lloc per deixar vehicles a través de

Vam ser Benet i Gabi  

itinerari seguit



Si voleu veure el Track, cliqueu damunt l'etiqueta blanca de wikiloc


Distancies i desnivells

Carril bici de Sant Esteve fins Santa Margarida

Sortim del Carril Bici fem 200m de carretera i ja trobarem l'indicador Vallmanya i El Polell

Passarem pel costat del Castell de Fluviá

Un cop superada tota la forta pujada de La Soleia del Castell trobarem l'indicador de Vallmanya i El Polell, seguirem direcció al Polell

Indicador Can Tarrer - Sant Elies i El Polell, seguim al Polell

Indicador Cal Ros, no l'agafem

A l'altre banda de la vall, tenim el Turó de l'Home

Desviament Ermita de Santa Susanna, seguim al Polell

Arribant al Polell

El Polell

Baixant del Polell cap El Samon

Direcció El Samon, a la dreta baixarien al Veïnat de Cal Tard

Passat El Samon continuem baixant cap el riu Tordera

Càmping Les Picines, arribem al riu Tordera, opció de bany Agafarem a la dreta fins la BV5301 que ens portarà de nou a Sant Esteve



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada