Volta en BTT a Collserola, corriols i camins

Dimecres 19 gener 2022

Meridiana, Velòdrom d'Horta, Llars Mundet, Vista Rica, Tibidabo, Font Groga, Can Puig, Portell de Valdaura, Font dels Caçadors, Can Coll, Can Catà, Forat del Vent, Turó d'en Segarra, Roquetes.

Distancia        38,8 km

Desnivell +    1086 m

La Serra de Collserola forma part de la Serralada Litoral Catalana, compresa entre els rius Besòs i Llobregat, separa el pla de Barcelona de la depressió del Vallès i culmina a 516,2 m d'altitud, al cim del Tibidabo.

Amb una superficie d'unes 11.000 hectàrees. de les quals  8.465 (uns 17 km de llargada x 6 d'amplada) pertanyen al Parc de Collserola que l'any 2010 va ser declarat parc natural per la Generalitat de Catalunya per preservar aquest Espai d'interès natural, pulmó de l'àrea metropolitana de Barcelona, on viuen més de tres milions de persones repartides per un conjunt de grans municipis.

Conté una ampli ventall d'ambients naturals mediterranis, predominantment boscos, que juntament amb formacions de vegetació baixa, acullen una variada fauna. Gairebé totes les espècies animals del bosc mediterrani hi són presents.

Unes vistes úniques de la ciutat i una infinitat de camins i corriols per conseguir que Bici i diversió és convinint perfectament.

La ruta que fem avui apadrinats per l'Enric, gran coneixedor de la zona, té uns 39 km i uns 1.100m de desnivell, per camins i corriols sense grans dificultats, però amb la diversió assegurada.

Sortim d'a prop de Meridiana i pugem per carril bici i voreres amples fins al Velòdrom d'Horta i Llars Mundet per on entrem al parc, agafant un camí que guanyant desnivell de manera suau i constant amb un tram més fort al final, ens portarà fins al camí que va del Portell de Valldaura a Vista Rica, nosaltres l'agafarem fins Vista Rica.

A Vista Rica agafarem carretera asfaltada fins al Tibidabo, visita obligada al mirador de la ciutat al costat de les atraccions.

Tornem a Vista Rica i baixarem cap a la Font Groga entrant en la zona de la serra més profunda, espessa i humida, passarem per Ca Puig, l'única cosa que queda en peus de les restes d'una antiga escola per a orfes i desemparats oculta enmig del bosc, la "Ciudad de los Muchachos".

Si voleu més informació de la Ciudad de los Muchachos, la podeu trobar cliclant en aquest enllaç.

Passat Can Puig agafem una carretereta asfaltada que deixarem abans d'arribar a l'Ermita de Sant Medir, aquí agafarem un camí que ens tornarà a pujar fins la pista del Portell de Valldaura a Vista Rica, però aquesta vegada l'agafarem en sentit Portell de Valldaura.

Un cop passat el Portell de Valldaura farem una forta baixada cap a la Font del Caçadors i Can Coll on planejarem fins Can Catà, molt a prop de Cerdanyola.

A Can Catà agafem un camí en pujada fins Can Ferrer i Forat del Vent on agafem una ampla pista que carenant ens portarà fins el Turó d'en Segarra on anirem empalmant trialeres divertides que ens aniran baixant de nou fins la ciutat on altre cop per voreres amples i carrils bici tornarem a Meridiana

Una bona oportunitat per conèixer la serra de Collserola per a aquells que no són habituals de la zona.

Vam ser: Quico, Enric, Benet i Gabi


Torre de Collserola

Si voleu baixar el track, cliqueu damunt l'etiqueta blanca de wikiloc

Camí de carena, entre Portell de Valldaura i Vista Rica

Visita obligada al mirador del Tibidabo

Basílica del Tibidabo

Camí de Can Puig parem a la Font d'en Sert, passat la Font Groga

Corriols sortin de la Font d'en Sert

Més corriols camí de Can Puig

Seguim amb els corriols

Passat Can Puig i abans d'arribar a l'Ermita de Sant Medir, agafem aquest camí que ens anirà pujant fins al Portell de Valldaura

La part final la fem per la zona del Castell de Torre Baró on baixarem un parell de trialeres






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada