Pedraforca, volta amb BTT a la muntanya màgica

Dimecres 8 juny 2022

Saldes(Càmping Repòs), Riera de Gresolet, Refugi de Gresolet, Coll de la Bauma, Coll del Torn, el Collet, Coll de Font Terrers, Gósol, Coll de la Trapa, Carretera vella de Guardiola a Gósol, Saldes(Càmping Repòs).

Distancia         33,8 km

Desnivell  +    1.030 m    

Situada entre els termes municipals de Saldes i Gósol, al Berguedà i formant part del Parc Natural del Cadí-Pedraforca. La seva forma tan singular, formada per dues carenes paral·leles (els pollegons) unides per un marcat coll (l'Enforcadura) i aïllada d’altres muntanyes que li puguin fer ombra, l’han convertit en una de les muntanya més emblemàtiques de Catalunya.

Pedalant per bones pistes de pujada i llargs corriols de baixada, gaudirem de paratges singulars i espectaculars vistes de la muntanya per tots els seus vessants

Sortirem del Càmping Repòs del Pedraforca i seguirem la carretera uns 100 o 150m sentit Saldes fins que ja trobarem la bona pista que ens baixa fins la Riera de Gresolet,  on ja la pista comença a tibar amunt, passarem per la Casa Refugi de Gresolet, la Fageda de Gresolet, el Coll de la Bauma i arribarem al Coll del Torn a  uns 1.918m d’alçada i després d’una pujada d’uns 1.000m de desnivell.

A partir del Coll del Torn comença una llarga baixada, primer arribarem al Collet on deixem la pista principal i agafem un corriol que alternant amb algun prat d’herba ens portarà fins l’Àrea de Font Terrers,  nosaltres amb un nivell de Enduro bastant discret ens baixem de la bici una 3 o 4 cops, sempre en trossos molt curts i pedregosos, però que en cap moment espatllen  la baixada.

I arribarem a l’Àrea de Font Terres, última part de la baixada i ja a prop de Gósol , aquí tenim dues opcions, seguim baixant pel corriol, que a partir d’aquí és més tècnic i pedregós o podem agafar la pista ample de terra que ens portarà fins la carretera asfaltada i fins a Gósol.

Nosaltres baixem pel corriol,  ara ja molt més tècnic i pedregós,  potser si tornéssim a repetir altre cop la ruta a partir de l’Àrea de Font Terres ara agafaríem la pista.

Arribem a Gósol i agafem la carretera asfaltada durant uns 5 quilòmetres, pràcticament tots en baixada, fins el Coll de la Trapa on deixem carretera asfaltada i agafarem la pista de terra (Carretera vella de Guardiola de Berguedà a Gósol que ens portarà de nou al Càmping, punt on hem iniciat la ruta.

Com no tenim clar el tema d’esmorzar a Saldes en dia de diari, parem a fer l’entrepà abans d'arribar, al Restaurant Els Portals a l’Àrea de Servei Petromiralles, passat Cercs, terrasseta amb bones vistes al Pantà de la Baells i a la Serra del Catllaràs, després seguim fins el Càmping Repòs del Pedraforca una mica abans de Saldes i on comença la ruta.

Si voleu veure com arribar al lloc d’inici de la ruta a través de Google Maps podeu fer clic aquí.

Encara arribem a temps de fer un bon menú, baixant de Saldes ens desviem  a Vallcebre, Restaurant La Rectoria de Vallcebre, menú diari 13,50 €

Si voleu més informació del Restaurant la Rectoria de Vallcebre podeu fer clic aquí.


Vam ser: Quico, Enric, Benet i Gabi


Impressionant com sempre el Pedraforca pujant cap a Saldes

Si voleu baixar el Track feu clic damunt l'etiqueta blanca de wikiloc

itinerari seguit

Distancies i desnivells

Sortim del Càmping sentit Saldes i a uns 150m ja agafem el camí del Gresolet

Creuem la Riera de Gresolet i ja comença la llarga pujada

Arribant al Refugi de Gresolet

Refugi de Gresolet

Pedalant per la Fageda de Gresolet camí del Coll de la Bauma

Arribant al Coll de la Bauma, esquerra seguint indicador de Collet de les Bassotes

Pel camí de les Bassotes, la nord del Pedra sempre present

Arribant al Coll del Torn

Baixant del Coll del Torn cap el Coll de les Bassotes i el Collet

Al Collet, deixem pista principal i agafem corriol, indicador de Gósol per Font Terrers

Inici del corriol que ens portarà fins Gósol

Gaudint del corriol de baixada

Parem a la Font de la Roca

i entre prats anem resseguint el corriol que ens baixarà a Gósol

Passat l'Àrea de Font Terrers el bosc torna a ser present

Arribant a Gósol, al tanto la part de corriol de Font Terrers a Gósol té zones molt tècniques i amb molta pedra

Passem Gósol i al Coll de la Trapa agafem la Carretera vella de Guardiola a Gósol, amb bones vistes de la sud del Pedra

Per la Carretera vella de Guardiola a Gósol, arribant al càmping

Selfie final de ruta amb el Pedra que comença a tapar-se

i tornant de Berga tot i la sequera persistent ens cau una bona








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada