BTT - Colls entre Camprodon i Ribes

Dimarts  18 juny  2024

Distancia             42,6 km

Desnivell  +       1.452 m

Després de dies repetint itineraris que ja no tornem a publicar al Blog, repetir també té el seu encant, avui tocava ruta nova i marxem al Ripollès a fer una ruteta força potent, amb unes bones rampes que ens deixaran les cames ben contentes, avui fem la Colls entre Camprodon i Ribes, que correspon a la Ruta 14 del Centre BTT Ripollès (Vall de Camprodon i Vall de Ribes).

La ruta surt del poble de Vilallonga de Ter, pocs quilometres passat Camprodon direcció Setcases on al final del poble trobareu un bon pàrquing on deixar vehicles.

Si voleu veure com arribar a l’inici de la ruta amb Google Maps podeu fer clic aquí.

Sortim de Vilallonga per carretera direcció Setcases durant 1,5 km, que seran bons per escalfar, fins que trobem el desviament de Tregurà on comença la primera pujadeta d’uns 1000m de desnivell , primer per carretera asfaltada fins Tregurà i passat Tregurà pista encimentada fins la cota més o menys  1.500 on ja passa a pista de terra.

Aquesta pujada sense tenir rampes massa dures, és una pujada molt costant i sense descans,  i si ens fa  un bon dia, a ple sol tota la pujada, sort que a les parts més altes és fàcil que ens doni una mica d’aire i ens baixi una mica la temperatura, arribarem al Collet de la Gralla, cota 2.000.

Al Collet de la Gralla comença una bona baixada, tota per bona pista, fins que arribem al Rec de Passoles, cota 1.720 on hem d’estar atents per veure un corriol un pel amagat que hem d’agafar per baixar a Pardines.

El corriol tot i que al principi és complicadet i algun peu a terra posem, després entrem en una zona de prats més fàcil on gaudirem força, arribarem al Mirador del Tos amb una bona vista de tota la vall i la Serra Cavallera.

Del mirador reculem un 50m per agafar ara una pista en forta baixada que ens portarà fins Pardines on trobarem una font per carregar aigua en una ampla plaça que té una mica de poliesportiu.

Passem el poble de Pardines, trobarem indicador de Camprodon i Collada Verda, tota la pujada és per pista, però trobarem unes rampes inhumanes de fins al 24 % i amb pedres, que a nosaltres ens obliga a posar peu a terra i empènyer la bici.

Arribarem a la Collada Verda on tenim una boooona baixada per bona pista fins Abella on no agafarem la carretera, i buscarem una pista més estreta que ens portarà de nou fins Vilallonga.  

 

Vam ser: Quico, Enric i Gabi.



Sortim de Vilallonga fins que trobem desviament a Tregurà que hem d'agafar, comencem la bona pujada de 1000 metrillus

Tregurà de Dalt, passem per la famosa Fonda Rigà, on deixem l'asfalt i passem a pista encimentada, a partir de la cota + o - 1.500 passarem a pista de terra.

Fem una paradeta al mirador de la Creu de Fusta

i després de una pujada de 1000 metrillus que no ens regala cap descansillu, arribem al Collet de la Gralla on comencem una bona baixada per bona pista

i com diu l'anunci d'aigua Veri ... Que aquí no passi res és el millor que pot passar

Passem per la tristament coneguda Coma de Fontlletera, on l'hivern de l'any 2000 un esplèndid dia d'esquí de muntanya es va convertir en un devastador torb que s'emporta la vida de 7 excursionistes a Fontlletera i 2 més al costat, a la Coma de l'Orri

Paradeta per fer una ullada al Refugi Forestal de Tregurà

Cap a la cota 1.700 hem d'estar atents per trobar un corriol, on hem de deixar la pista i agafar el corriol que ens baixarà directa a Pardines

Tot i que la primera part del corriol és més tècnica i posem algun peu a terra, anirem a parar en uns prats d'herba que ens faran gaudir de valent

Baixant cap a Pardines amb el Taga davant

Gaudint de la part més bucòlica de la baixada

i ens apropem al Mirador de Tos on ja podem veure Pardines a sota i davant Taga, Puig Estela i Serra Cavallera

Arribant a Pardines per una pista bona però força vertical que agafem al costat del Mirador de Tos

i després de carregar aigua sortim de Pardines cap a la Collada Verda, trobem alguna indicació de Camprodon

i arribem a la Collada Verda després d'algunes rampes inhumanes, en alguna de fins al 24% acabem posant peu a terra i empenyem la bici

Baixant per bona pista cap a Abella 

No creuarem el poble d'Abella i buscarem un corriol que ens portarà de nou fins Vilallonga, punt d'inici de la ruta, sense tocar carretera







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada