Collet de les Barraques, Puigmal, Núria, Collet de les Barraques


Dijous 26 setembre 2019

Distancia     25,38 km
Desnivell     1.445 m

Collet de les Barraques, Puigmal, Núria, Fontalba, Font de l’Home Mort, Collet de les Barraques

Gran i potent volta al Puigmal, sortint del Collet de les Barraques i passant pel Santuari de Núria. Un altre manera de fer el Puigmal.

Per arribar al Collet de les Barraques tant si venim de Barcelona com de Girona agafarem la C 17 (Vic>Ripoll) i després la N 260 (Ripoll>Ribes de Freser>Planoles)
En arribar a Planoles no entrarem al poble, sinó que girarem a la dreta per una carretera asfaltada que marca: el Collet de les Barraques, refugi Corral Blanc, veïnat de Can Foses. Seguirem per aquesta carretera durant aproximadament 9 km, cap al km 8 passarem pel refugi Corral Blanc, seguirem un tros més de carretera fins que trobarem una barrera i lloc per aparcar, uns 500 metres abans del Collet de les Barraques. La carretera esta totalment asfaltada.


Iniciem la ruta passant la barrera i seguint la pista asfaltada uns 400m (est) direcció al Collet de les Barraques, per poc abans del Collet agafar un pista a l’esquerra (nord-oest) per anar a buscar  la carena de la Serra de Vaquerissa que seguirem fins pràcticament el Puig de Dòrria.
Una mica abans del Puig de Dòrria el sender  deixa la carena per anar a buscar el Pas dels Lladres o Coll de Queralbs, passarem el coll i arribarem amb una curta pujada fins La Tossa del Pas dels Lladres.
A partir de la Tossa seguim la carena (nord-est) que després de passar pel Coll de les Clotxes i amb una forta pujada arriba al Pic del Puigmal (2.910m).


Del Puigmal fem la baixada típica cap a Núria per la Coma de l’embut.

Des de Núria, vorejarem l’Estany de Núria per la seva dreta (Ermita i font de Sant Gil) , arribarem a la Creu d’en Riba on trobarem l’indicador de Fontalba i Collet de les Barraques.
Agafem el camí, primer amb forta pujada i després ja més suau arribarem a La Fita que ens dona accés a la Coma de Fontalba que haurem de creuar per arribar en suau pujada a la Collada de Fontalba.

Poc abans d’arribar a l’aparcament de Fontalba i per sobre  de l'aparcament buscarem el camí, primer buscant alguna fita i després ja amb el corriol més marcat, seguirem el camí que passant pel Coll d’Estrevenís ens portarà fins la Font de l’Home Mort.

A la Font de l’Home Mort, primer passarem el Torrent d’Estremera per una palanca de fusta on trobarem un pal indicador, veurem una pista forestal que no hem d’agafar i que ens portaría fins a Vilamanya, nosaltres seguirem l’indicador de Refugi Corral Blanc 1h i arribarem al Coll de les Barraques on ja per carretera asfaltada, uns 400 o 500m i abans del Refugi Corral blanc arribar de nou al pàrquing, inici de la ruta.

Aquest tram de Núria al Collet de les Barraques, actualment ja és una variant del GR-11(GR11.8). Antigament no estava senyalitzat i es va marcar de groc i blanc (PR no catalogat), marques que encara es poden trobar al llarg de l’itinerari, però que se solapen amb les blanques i vermelles del GR.

Avui per un pèl no arribem al menú i fem un entrepà al Bar Gusi de Ribes de Freser.

Vam ser Arcadi, Miquel, Enric  i Gabi

Marcant el ritme Cai i Xic



itinerari seguit

Per baixar el Track cliqueu damunt l'etiqueta blanca de Wikiloc


Distancies i desnivells

Pàrquing del Collet de les Barraques

Passem la barrera i seguim la carretera asfaltada una mica abans del Collet deixarem la carretera per afagar una pista a nord-oest

Anem a buscar la carena de la Serra de Vaquerissa

Seguirem la carena fins una mica abans del Puig de Dòrria on el corriol va a buscar el Pas dels Lladres

Franquejant una mica per sota del Puig de Dòrria per anar a buscar el Pas dels Lladres

Al Pas dels Lladres pel Corriol que ens porta al La Tossa del Pas dels Lladres

Passat la Tossa del Pas dels Lladres seguirem la carena fins al Puigmal

Al cim del Puigmal

Baixant del Puigmal cap a Núria

Arribant a Núria passada la Coma de l'Embut

Sortim de Núria arribarem a la Creu d'en Riba on trobarem cartell indicador de Fontalba i Collet de les Barraques, nova variant del GR11 (GR11.8)

Cartell indicador amb les indicacions a Fontalba que ahurem de seguir

Pel camí de Núria a Fontalba

Passat Fontalba pel camí que ens porta a la Font de l'Home Mort

Abans de la Font de l'Home Mort al Coll de Estrevenís

Entre el Coll de Estrevenís i la Font de l'Home Mort

A la Font de l'Home Mort seguirem indicacions Refugi Corral Blanc, Planoles

Entre la Font de l'Home Mort i el Collet de les Barraques

Al Collet de les Barraques

Al Collet agafarem la pista que en uns 400m ens porta al pàrquing de inici de la ruta



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada