Montseny - Sant Esteve (Sant Margarida), Sant Elies, La Cova

Dissabte 25 gener 2020

Distancia    12,2 km
Desnivell     957 m

Avui i després de 3 setmanes fent molt bons entrenos per Masella, tocava amb la llevantada que ha caigut quedar-se per casa fent metres i publicar alguna cosa al Blog que durant aquestes setmanes entrenant per Masella no havíem publicat res.

La ruta d’avui, és una ruta que ens agrada molt, molt, i que les tardes d’estiu repetim bastant, un bon entreno, tot i això, encara no l’havíem publicat al Blog.

Ho tenim a 5 minuts de casa i gairebé en 6 km puja 900m de desnivell, quasi exclusivament, menys el primer quilòmetre i mig, tot per corriols entre mig de boscos de pins, alzines i castanyers i tant a Sant Elies com a La Cova amb unes vistes impressionants.

Es pot demanar més ?.

El punt d’inici de la ruta on podem deixar el vehicle pot ser a la mateixa BV-5301 passant 1 km el poble de Sant Esteve de Palautordera arribem a Santa Margarida, a mà dreta veurem el bar Lanau (bon lloc per fer un mos abans o després de la ruta, tanca dijous) a mà esquerra tenim l’inici de la carretera dels Refugis, allà mateix podem deixar el vehicle.
L’altra opció és continuar la carretera dels refugis uns 600 metres, trobarem l’inici del Camí Vell del Castell de Fluvià, és on normalment deixem nosaltres sempre el vehicle.

Hem d’agafar aquest Camí Vell del Castell i seguir-lo uns 300 metres on el deixem per pujar al Llac de la Comunitat de Regants de Sant Esteve (Embassament de Vallmanya), passarem el llac i seguirem el camí molt ample, el seguirem fins dalt de tot en forta pujada, quant torna a baixar, allà el deixarem, per agafar ja una petita pista que tira amunt i poc a poc es va convertint en el famós corriol de “La Trialera”.

Sempre amunt, ens anirem creuant algun camí més ample, hem de seguir el corriol, podem trobar altres corriols paral•lels, cap problema, totes van amunt.

Un cop a l’ermita de Sant Elies, just darrera de l'ermita  ja podem veure al front el cim de La Cova i un corriol que baixa fins la Coll Sant Elies, agafarem el corriol fins al coll i després altre cop amunt fins arribar a la Cova, trobarem una estelada una mica malmesa per la llevantada i un banc on seure a gaudir de les grans vistes.

La tornada avui la fem pel mateix lloc.

Si voleu veure com arribar a l’inici de la ruta a traves de Google Maps cliqueu aquí  

Vam ser: Benet  i Gabi


itinerari seguit

Si voleu baixar el track, cliqueu damunt l'etiqueta blanca de wikiloc

Distancies i desnivells

Punt d'inici on podem deixar vehicles

A uns 300 m deixarem el Camí Vell i agafarem el que puja a l'embassament 

Embassament, bones vistes del Turó de l'Home

Seguim el camí de l'embassament amunt, fins que comença a baixar on agafarem una pista a ma esquerra, aquesta pista es va fent estreta i es converteix en "La Trialera"
Fortes rampes, sempre amunt


Passarem a tocar d'una casa dels Refugis

Corriols creuant boscos d'alzinars


Anirem creuant alguna pista

Arribem a la zona de castanyers, hem de seguir un tros la pista

Anem agafant corriols més directes

Seguim direcció Sant Elies


Arribant a Sant Elies bones vistes del Turó, avui ben nevat

Sant Elies

Darrera l'Ermita surt el corriol que baixa al Coll de Sant Elies. Davant ja veiem la Cova

A la Cova, la tornada la fem pel mateix lloc







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada