Sant Esteve - Turó del Samon ( 100 cims )

Dilluns 18 maig 2020

Pla de Santa Margarida( Bar Lanau), Turó de Sant Elies, Turó de La Cova, Turó del Samon

Distancia       15,1 km
Desnivell     1.127 m

Ruta d’avui comença a 5 minuts de casa, ruta exigent que gairebé ens puja 1000 metres de desnivell en 7 km  i quasi exclusivament, menys el primer quilòmetre i mig, tot per corriols entre mig de boscos de pins, alzines i castanyers i tant a Sant Elies com a La Cova , i especialment al Turó del Samon (100 cims) amb unes vistes impressionants.

El punt d’inici de la ruta on podem deixar el vehicle pot ser a la mateixa BV-5301 passant 1 km el poble de Sant Esteve de Palautordera arribem a Santa Margarida, a mà dreta veurem el bar Lanau (bon lloc per fer un mos abans o després de la ruta, tanca dijous) a mà esquerra tenim l’inici de la carretera dels Refugis, allà mateix podem deixar el vehicle.

L’altra opció és continuar la carretera dels refugis uns 600 metres, trobarem l’inici del Camí Vell del Castell de Fluvià, on també podem deixar el vehicle, aquí amb una bona ombra.

Hem d’agafar aquest Camí Vell del Castell i seguir-lo uns 300 metres on el deixem per pujar al Llac de la Comunitat de Regants de Sant Esteve (Embassament de Vallmanya), passarem el llac i seguirem el camí molt ample, el seguirem fins dalt de tot en forta pujada, quant torna a baixar, allà el deixarem, per agafar ja una petita pista que tira amunt i poc a poc es va convertint en el famós corriol de “La Trialera”.

Sempre amunt, ens anirem creuant algun camí més ample, hem de seguir el corriol, podem trobar altres corriols paral•lels, cap problema, totes van amunt, abans de Sant Elies agafarem una pista ample i una mica abans d’arribar a l’Ermita ja trobarem pals indicadors del PR-C 139, Sender de Petit recorregut del Pi Novell,  que ja no deixarem fins al Turó del Samon.

Just darrera de l'ermita  ja podem veure al front el cim del Turó de la Cova i un corriol que baixa fins la Coll Sant Elies, agafarem el corriol en forta baixada fins al coll on seguirem un tros de pista ampla fins que agafarem un corriol a ma dreta, que en forta pujada ens porta fins al Turó de la Cova, trobarem una estelada i un banc on seure a gaudir de les grans vistes.

Ara tot serà carenar seguint el PR-C 139, passarem pel Prat Fondo i 100 metres més amunt ja tenem el Turó del Samon (100 cims i vèrtex geodèsic)

La tornada avui la fem pel mateix lloc.

Vam ser Benet, Gabi i marcant el ritme Noa

 
Si voleu veure com arribar a l’inici de la ruta a traves de Google Maps cliqueu aquí 

itinerari seguit


 Si voleu baixar el track, cliqueu damunt l'etiqueta blanca de wikiloc

Distancies i desnivells

Passat el pantà, per la pista ampla de la Serra del Gall

Quant la pista ample comença a baixar la deixem i agafem una pista més petita que surt a l'esquerra, aquesta pista s'acaba convertint en "La Trialera"

Pels corriols que ens pugen cap a Sant Elies (La Trialera)

Abans de Sant Elies ja agafem el PR-C 139 

Arribant a l'Ermita de Sant Elies

Sant Elies

Turó de la Cova

Carenant pel PR-C 139

Al Prat Fondo, grans vistes

Al Turó del Samon

Turó del Samon









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada