Via Verda de la Vall del Zafán, BTT

Dilluns 5 octubre 2020

Distancia          88,7 km

Desnivell +        543 m

Xerta - Cretes - Xerta

Avui hem anat a fer un tram de la via verda de la vall de Zafán.

Aquesta era una ruta que havíem fet anteriorment, encara que no esta penjada al blog doncs es va realitzar anteriorment a la seva creació.

Arribem amb cotxe a l'estació de Xerta per on passava l'antiga línia de tren que unia la Pobla de Hijar, ja a l'aragó, amb Tortosa, i sobre la que després de molts anys inutilitzada es va crear el traçat d'aquesta via verda.

Després d'esmorzar als bancs que hi ha al costat de l'estació a tocar del riu Ebre iniciem el recorregut que ens portarà fins el poble de Cretas a la provincia de Terol a on dinarem al local del Centre Cultural, per posteriorment tornar a Xerta.

El recorregut remunta uns 500 metres de desnivell a la anada, encara que avui el vent de mestral ens ha obligat a fer un esforç extra, sobretot als trams de túnels a on  l'aire frontal augmentava.

El traçat força espectacular amb molts túnels a on cal portar llanterna tot i que molts disposen de enllumenat que s'encén al pas dels ciclistes, i alguns viaductes de traçat semicircular molt espectaculars que salven els congostos creats pel riu canaletes que transcorre entre la serra de Pandols i el massís dels ports.

A partir d'Horta de Sant Joan el paisatge deixa de ser sinuós per obrir-se al pla que dominen les roques de Benet i que deixarem per arribar a Cretas.

La tornada amb lleugera tendència descendent ens permet realitzar-la amb molt menys esforç que la anada.

Vam ser Benet, Quico, Juanillo i Enric




Si voleu baixar el Track, cliqueu damunt l'etiqueta blanca de wikiloc























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada