BTT – Volta al Massís del Montnegre

Dijous 5 maig 2022

Sant Celoni , Sant Martí de Montnegre,  Coll de Can Benet, Hortsavinyà , Turó Gros , Coll Blanc, Olzinelles,  Sant Celoni

Distancia         40,1 km

Desnivell  +   1.257 m    

El Massís del Montnegre és un sistema muntanyós que forma part de la Serralada Litoral, constituint la part més alta de la Serralada de Marina amb els 766m d’altitud del Turó Gros.

El substrat geològic és bàsicament format per un gran cos granític, que per l'efecte de la humitat ambiental i les temperatures benignes, es disgrega amb relativa facilitat, formant-se el típic sauló, que ens garantirà bones pistes i corriols.

Recorregut circular des de Sant Celoni, tot i que nosaltres l’hem començat a Sant Esteve de Palautordera i hem baixat fins Sant Celoni pel carril bici que uneix les dues poblacions, el track comença a Sant Celoni on creiem que és el lloc ideal per començar aquesta ruta.

Trobareu bon lloc per deixar el vehicles i esmorzar al Pavelló Municipal D’esports de Sant Celoni al Carrer d’Esteve Cardelús, podeu  voleu veure com arribar a l’inici de la ruta amb Google Maps fent clic aquí

La ruta que fem avui surt del Pavelló Municipal D’esports i baixa a creuar la C-35 per agafar la bona pista que sense deixar-la ens portarà fins Sant Martí de Montnegre on trobarem un restaurant (obert caps de setmana) i la seva església , esmentada ja cap al any 1022.

Sortim de Sant Martí i seguim per bona pista, ara seguint el GR-92, passarem pel Coll de Can Benet i continuant pel GR-92 i bona pista arribarem al Hortsavinyà, al vessant meridional del Montnegre, format per un conjunt de cases disseminades juntament amb l'església de Sant Llop, documentada ja des de l'any 1080.

Sortim d’ Hortsavinyà, hem de tornar a passar pel Coll de Can Benet i ara hem d'agafar la cruïlla amb indicador Calella, anem cap al Turó Gros, anirem alternant pistes amples i pistes més estretes, totes bones, és on es concentren les pendents amb desnivell més fort, tot i que cap d'elles passa del 13 o 14%.

Arribarem al Turó Gros el punt més alt del Massís del Montnegre amb 766 m d’altitud on també trobarem una altíssima torre del guaita (aquí li diuen la Torre de Foc).

Baixarem del Turó Gros, passarem pel Coll Blanc i arribarem sempre també per bones pistes a Olzinelles, a partir d’ Olzinelles és on trobarem tot un seguit de corriols, tots fàcils que ens portaran fins Can Draper, final de la ruta, només ens faltarà arribar de nou a Sant Celoni que ho tenim a uns 5 minuts i tornar fins on hem deixat els vehicles.


Distancies i desnivells


Si voleu baixar el Track, cliqueu damunt l'etiqueta blanca de wikiloc


Passan per l'urbanització de Can Coll

Anem per la bona pista que no deixarem fins Sant Martí del Montnegre

Arribant a Sant Martí del Montnegre

Contemplant les bones vistes del Montseny des de Sant Matí del Montnegre

Selfing Ermita Sant Martí del Montnegre

Sortim de Sant Martí i tornem a agafar la pista que ens portarà fins Hortsavinyà, estem al GR-92

Abans passarem pel Coll de Can Benet, cruilla de camins 

Arribant a Hortsanvinyà

Església de Sant Llop a Hortsavinyà

Entre Hortsavinyà i el Turó Gros

Torre de Vigilància d'incendis al Turó Gros

Bones vistes des de el Turó Gros

Baixant del Turó Gros cap a Olzinelles

A la zona d'Olzinelles podrem gaudir de corriols fàcils

Corriols per Olzinelles

Corriols entre Olzinelles i Can Draper

Arribant a Can Draper, primavera !!!

Can Draper, final de la ruta, tenim Sant Celoni a uns 5 minuts








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada