Montseny, directa la Turó del Samon (100cims)

Divendres 27 gener 2023

Sant Esteve de Palautordera (Bar Lanau) , Les Margarites, Collet de Cal Ros, Collet Sobirà (Creu del caçador), Turó de Més Amunt, La Cova, Turó del Samon, Pou d’en Besa o del Diable, Coll de Palestrins, Font de Borell, els Tres Termes, Pantà de Vallmanya, Bar Lanau.

Distancia              19,1 km

Desnivell  +      1.171  m

Pujada potent i directa de poc més de 1.000m de desnivell, tot per corriols fins al Turó de la Cova i Turó del Samon .

Del Turó del Samon seguim carena fins la Coll del Pou d’en Besa per anar a visitar aquest pou de glaç d’en Besa, restaurat al 2017, segons la llegenda el diable va construir el pou en una sola nit a canvi de l’anima d’en Besa.

La tornada la farem menys directa  per anar a visitar la Font del Borell

Del Pou d’en Besa tornem al coll per agafar un corriol (sud) que ens deixarà en una pista que ens portarà fins al Coll dels Palestrins, just al Coll dels Palestrins (bassa d'aigua) deixarem la pista per agafar un corriol un pèl amagat (est), aquest corriol ens portarà fins una ample pista que seguirem durant uns 3 km per anar a visitar la Font del Borell.

De la Font seguirem la pista en lleugera pujada fins Les Artigues de Can Terrer (cruilla de pistes), on deixarem la pista per agafar un corriol (sud-est) que en forta baixada ens portarà fins al Pantà de Vallmanya, on ja practicament tenim el cotxe a tocar.

Si voleu veure com arribar al lloc d’inici on podeu deixar vehicles (Bar Lanau) a través de Google Maps podeu fer clic aquí.

Nosaltres fem un bon menú al Restaurant Can Marc a 2 minuts en cotxe o 5 minuts a peu d’on tenim el vehicle, si voleu més informació del Restaurant Can Marc podeu fer clic aquí.

El Turó del Samon està inclòs en el repte 100 cims de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya( FEEC). Si voleu més informació del repte 100 cimspodeu fer clic aquí.

Vam ser Quico, Enric, i Gabi


itinerari seguit

Si voleu baixar el track, feu clic a l'etiqueta blanca de wikiloc

Just davant del Bar Lanau trobarem bon lloc per deixar vehicles, Carretera dels Refugis del Montseny

Seguirem la Carretera dels Refugis uns 500m i trobarem una ampla pista a mà dreta que agafarem

Seguim sempre recta aquesta pista i ens portarà fins a l'Urbanització de les Margarites, al final de l'urbanització (final del carrer) agafem a l'esquerra (oest) per anar a buscar un marcat corriol en pujada

Corriol sempre amunt, entre boscos de pins i alzines

Arribarem al Collet i desviament de Cal Ros, creuem les dues pistes i seguim el corriol just davant i seguim amunt

El corriol va sempre amunt, creuant boscos d'alzines

Arribarem al Collet Sobirà (Creu del Caçador), creuem pista i seguim amunt

Arribant al Turó de Més Amunt
Passat el Turó de Més Amunt arribarem a una ampla pista que seguirem uns 200m i arribarem al Turó de la Cova

Turó de la Cova ben glaçat

Just davant del Turó de la Cova hem d'agafar el PR-C 139, Sender del Pi Novell (senyal)

Seguint el Sender del Pi Novell direcció al Samon passarem pel Prat Fondo

Arribant al Turó del Samon

Turó del Samon (100 cims)

Passem el Turó del Samon i seguim camí cap el Turó del Pi Novell i el Coll del Pou d'en Besa

Trobarem aquest banc on val la pena parar 5 minuts per contemplar la Vall del Tordera, amb el Matagalls a l'esquerra i Les Agudes i Turó de l'Home a la dreta

Seguim el camí uns metres i arribarem al Coll d'en Besa, girem a la dreta (nord) buscant un petit corriol en baixada per anar a visitar El Pou d'en Besa o del Diable

El Pou de glaç d'en Besa

Torem al Coll i ara agafem un corriol en sentit contrari (sud) també en baixada, arribarem amb una pista que seguirem fins al Coll dels Palestrins (foto), just davant de la bassa d'aigua hem de buscar un corriol en baixada (est) que seguirem

Pel corriol que surt del Coll dels Palestrins i ens portarà a una ampla pista que seguirem uns 3 km fins la Font del Borell

Font del Borell

De la Font del Borell encara seguirem la pista en lleugera pujada 1km fins que arribarem a una cruilla de pistes, a la mateixa cruilla surt a la dreta en baixada un petit corriol que hem d'agafar (sud-est)

Seguint el corriol en forta baixada arribarem a la Bassa de Vallmanya ja molt a prop del lloc d'inici de la ruta




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada