Corriols per la Serra de Marina

Badalona, Cartoixa de Montalegre, Coll de Montalegre, Santa Maria de Martorelles, Fundació Pere Tarrés, Coll del Turó d’en Galceran, Coll de la Font de la Cera, Coll de Can Gurgui, Vallromanes, Alella, Tiana, Badalona.

Dimecres  7 febrer  2024

Distancia           43,98 km

Desnivell  +       1.271 m

Pedalem per la Serra de Marina, un dels nostres refugis d’hivern, on trobem bones temperatures i bones pistes i corriols de sauló.

Avui de la mà d’en Marc què ens fa de “guide” bon coneixedor de la zona i dels seus corriols infinits, farem una bona classe de tècnica de descens, tastant alguns dels seus famosos corriols, entre altres baixarem  Belen huevones, Blancaneus, Toroloko, All i oli, Gastronomia Catalana, Botifarra de Pagès,  Piscines i Tobogans, un bon mostrari del que ens amaga la Serra de Marina.

Pràcticament totes les pujades són per bones pistes i quasi totes les baixades pels corriols abans esmentats,  no tots teníem el mateix nivell d’enduro, per lo que els menys valents no tenim cap problema de posar peu a terra quant la cosa no la veiem massa clara.

També  s’ha de dir que alguns ho van baixar pràcticament tot i altres vam fer peu a terra, però en llocs puntuals, per lo que és una ruta que és pot fer tranquil·lament si teniu ganes de fer corriols.

El lloc de trobada és al Makro de Badalona on trobarem bon lloc per deixar vehicle, i on aprofitem per fer un petit mos a la cafeteria que trobem al mateix pàrquing

Sortim del Makro, creuem la B-20 i enfilem cap a La Cartoixa de Montalegre i seguim pujant fins al Coll de Montalegre, aquí ja fem la primera baixada i primers corriols cap a Santa Maria de Martorelles i Sant Fosc on agafem una bona pista que ens torna a pujar fins la carena, estem altre cop al Coll de Montalegre.

Ara seguirem tota la carena durant una bona estona, puja i baixa per la carena fins que arribem al Coll de Can Gurgui, on tornem a pillar corriols, entre altres el famós Gastronomia Catalana i baixem fins Vallromanes.

A Vallromanes novament bona pista que ens torna a deixar a la carena per anar la buscar el Corriol Piscines que ens baixa fins Alella.

De Alella anirem cap a Tiana i tornem al Makro de Badalona per pistes i finalment el corriol Tobogans.

Vam ser Marc, Quico, Benet, Enric i Gabi



Sortim del Makro i fem una mica d'asfalt fins que trobem ja les pistes de terra

Pujant cap a la carena de la Serra de Marina

Passem per la Cartoixa de Montalegre

Arribem a la carena on trobem una molt bona pista

Primer corriolet abans de baixar cap a Santa Maria de Martorelles

Per la pista de la carena per anar a buscar un altre corriol

Entrant a un altre corriol

Pistetes per tornar a enganxar corriols

Corriolets força divertits


Pistes de pujada sempre bones

També trobem corriols fàcils

Per la pista de la carena, estem a l'alçada del Coll del Turó d'en Galceran, seguirem fins al Coll de Can Gurgui per baixar a Vallromanes

Gastronomia Catalana

Gastronomia Catalana

Per la pista sempre bona que ens puja de Vallromanes fins la carena

Aribem de nou a la carena

Ara anem a buscar el corriol Piscines que ens baixarà fins Alella

Selfie del grup


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada