Gorges del Freser, Camí dels Enginyers, Camí vell de Núria

Divendres 15  juny 2018

Estació cremallera Queralbs, La Farga, Pont de Daió, Salt del Grill, Gorges del Freser, Refugi de Coma de Vaca, Camí dels Enginyers (GR-11.7), Núria, Camí vell de Núria a Queralbs, Queralbs.

Distancia     26,70 km
Desnivell     1.450 m

Itinerari circular encaixat entre parets, salts d’aigua i gorgs que primer ens portarà fins al refugi de Coma de Vaca (Manelic) remuntant les Gorges del Freser, encaixonades entre les parets de Totlomón i  el Pic del Balandrau, per un cop al refugi agafar el Camí del Enginyers (GR-11.7)fins a Núria, la tornada a Queralbs la fem pel Camí vell de Núria (GR-11) passant pel Salt de la Cua de Cavall i pel Salt del Sastre.

Deixem el vehicle al mateix pàrquing de l’estació del cremallera de Queralbs. Per arribar a Queralbs cal agafar la C-17 i l’ N-260 direcció Vic, Ripoll i Ribes de Freser, per un cop a Ribes agafar la GIV-5217 uns 5 quilometres fins Queralbs.

Veure com arribar a Queralbs a través de Google Maps....

Sortim del pàrquing del cremallera i tornem a baixar per la GIV-5217 uns 600 metres fins La Farga, on trobarem un revolt molt pronunciat i una pista asfaltada direcció a Fustanyà i el Serrat, agafarem aquesta pista uns 100m i només creuar el pont la deixarem per agafar la pista també cimentada paral•lela al riu que ens portarà fins la central hidroelèctrica de Daió.

Un cop a la central creuarem el pont metàl•lic i agafarem a la dreta (nord)  el camí direcció el Salt del Grill i Coma de Vaca, el camí està senyalitzat amb ratlles grogues o punts vermells, aquest camí remunta tota la Vall del Freser,  passarem pel espectacular Salt del Grill, seguirem el camí i a la cota 1.530 trobem un pont metàl•lic per creuar el riu i continuar pujant ara amb el Freser a la nostra esquerra, finalment sortim de les escarpades gorges del Freser i arribem a un mirador des d´on contemplem una bucòlica imatge del pla de les Eugues on s'ajunten la Coma del Freser i la Coma de Vaca, haurem de baixar un desnivell d'uns 100 metres, a mà esquerra trobarem un pont metàl.lic per poder creuar el riu amb comoditat i arribar al Refugi de Coma de Vaca.

Pel arribar a Núria pel Camí dels Enginyers hem de buscar el camí que surt darrera del refugi, és un camí molt aeri i en algun tros trobarem cable i algun graó per facilita la pujada. Poc després de passar per la Cabana de Pedrisses sortirem del Camí dels Enginyers i a l’alçada del refugi del Pic de l'Àliga baixarem al Santuari pel camí del Via Crucis.

De Núria Queralbs és un camí molt concorregut, seguim el GR-11 (marques vermelles i blanques) que ens porta fins Queralbs, passant pels espectaculars salts de la Cua de Cavall i del Sastre

Vam ser : Quico i Gabi

Si voleu baixar el track, Cliqueu damunt l'etiqueta blanca de wikiloc

itinerari seguit

Distancies i desnivells

Sortim del pàrquing de l'estació del Cremallera de Núria

Per la pista enporlinada que ens porta de la Farga fins la Central de Daió

Pel camí de les Gorges del Freser avanç del Salt del Grill

Al Salt del Grill

Pel camí de les Gorges del Freser, avanç del pont metàl•lic

Passat el pont metàl•lic pujarem ara amb el Freser a la nostra esquerra

mirador des d´on contemplem una bucòlica imatge del pla de les Eugues

Per arribar al Refugi, hem d'anar a l'esquerra a buscar un pont per passar el riu

A l'inici del Cami del Enginyers, el camí surt darrera del refugi

15 de juny, cara sud, encara trobem alguna canal amb neu al Camí dels Enginyers

Vistes del Puigmal, des de el Camí dels Enginyers

Sortint del Camí del Enginyer, devant a la nostra alçada el Ref. Niu de l'Aliga

Sortint de Núria pel Cami Vell cap a Queralbs

Camí Vell de Núria, a l'alçada del Salt de la Cua de Cavall

biaxant cap a Queralbs, a la nostra dreta podem veure el traçat del Cremallera

A Queralbs, contents






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada