Circular al Bassegoda per Sadernes


Dijous 28  juny 2018

Sadernes, Mare de Déu de les Agulles, Coll de Riu, Puig de Bassegoda, Coll de Principi (GR-11), Coll Roig, camí de Sant Aniol a Sadernes.

Distancia     21,37 km
Desnivell     1.299 m

Llarga ruta circular pel Puig de Bassegoda, un dels cims més emblemàtics de l’Alta Garrotxa, pujant per la Vall de Riu i tornant per la Riera de Sant Aniol, grans vistes de Comanegra, Mare de Deu del Mont, Costabona , Ulldeter, Núria i Canigó.

Deixem el vehicle al primer pàrquing a Sadernes, petit nucli on trobem una masia, un càmping i l'església de Santa Cecília, també trobarem una font a la mateixa carretera davant de la masia.
La carretera asfaltada acaba al mateix nucli de Sadernes on comença una pista de terra tancada al trànsit del 16 de març al 31 d’octubre, per lo que si anem amb aquest període haurem de plantejar la sortida des del primer pàrquing.

Per arribar a Sadernes cal agafar l’A-26 (Autovia Pirenaica, de moment el tram construït es Olot – Besalú)  sortida Montagut, i agafarem la GIV-5233 fins Montagut, a la sortida del poble de Montagut agafarem la GIV-5231 que ens portarà fins a Sadernes.

Sortim del primer pàrquing per una pista de terra paral·lela al curs de la riera de Sant Aniol passarem a tocar del Pont de Valentí i a poca distància trobarem una primera desviació, esquerra aniríem cap a Sant Aniol (és per on tornarem) , nosaltres seguim per la dreta, per la pista ampla de terra que cada cop es va separant més del riu, seguint aquesta pista ens portaria directament al Coll del Riu.
Nosaltres també arribarem al Coll del Riu, però a l’alçada de la Castanyeda de Ca n’Agustí deixarem aquesta pista per agafar el desviament a l’esquerra per un altre pista que ens porta a la masia de Ca n’Agustí, passat la masia agafarem un corriol en fort pendent que ens porta a l’Ermita de Mare de Déu de les Agudes, seguim el corriol (pal indicador, marques taronges i verdes) que ens tornarà a portar a la pista ampla que seguirem fins el Coll de Riu, 300 metres per damunt nostre ja veiem el cim del Bassegoda.
A Coll de Riu girarem a nord seguint un corriol que s'enfila per dins el bosc, passarem per una tartera, sempre amb forta pujada fins que arribem al peu d’un contrafort rocós, girarem a la dreta fins que trobem una zona més fàcil per superar al contrafort, als últims metres trobarem cadenes i graons que ens faciliten la pujada al cim del Bassegoda 1.375m.
La baixada del cim la fem per les mateixes cadenes i graons fins que arribem al corriol per on pujàvem, seguirem el corriol en direcció nord-est, passarem pel Pla de la Bateria i arribarem al Coll de Principi on ens creuarem amb el GR-11 que seguirem i no deixarem fins arribar al camí de Sant Aniol a Sadernes.
Seguirem el camí de Sant Aniol a Sadernes, contemplant fantàstiques gorges durant tot el recorregut fins arribar novament a Sadernes.

Vam ser : Enric i Gabi


Si voleu baixar el track, cliqueu damunt l'etiqueta blanca de wikiloc

itinerari seguit

Distancies i desnivells

Deixem vehicle al primer pàrquing

Pel camí de Sadernes a Sant Aniol

Esquerra per on tornarem, nosaltres seguim pujant per la pista

Passat Ca n'Agustí

Agafarem un corriol que ens porta fins a l'Ermita de Mare de Déu de les Agudes

Arribant a l'Ermita

Arribant a Coll de riu

Passat Coll de Riu, direcció nord, cap al Bassegoda

Passem per una tartera

Arribant al contrafort rocos girarem a dreta per salvarlo

Arribarem amb una zona mes factible que superarem per arribar a les cadenes

Zona de cadenes i graons que ens faciliten la pujada al cim

Part alta de la zona de cadenes

Cim del Bassegoda 1.375m

Baixant del cim direcció al Coll del Principi on agafarem el GR-11

Pel GR-11 entre el Coll del Principi i el Coll Roig

Baixant pel GR-11 avanç de la Riera de Sant Aniol

Camí de Sant Aniol a Sadernes


Camí de Sant Aniol a Sadernes


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada