Matagalls i Els Castellets a Les Agudes des del Càmping Les illes

Dimarts 7  agost 2018

Càmping les illes - Coll de Sant Marçal - Coll Pregon - Matagalls - Coll de Sant Marçal - Els Castellets - Les Agudes - GR-5.2 - Càmping Les illes

Distancia  22,01 km
Desnivell  1.589 m

No cal anar a Pirineus per fer 1.600 metres de desnivell !!

Empalmar Matagalls i Les Agudes pels Castellets, sortint del Càmping Les illes era una volta que li teníem ganes. Quant a les 10:15 ja érem arrecerats al cim del Matagalls fent l’entrepà, ho vam tenir clar “Avui es el dia”.

Sortim del càmping  Les illes a les 8:15 del matí, tenim bona temperatura i xerrant,  xerrant arribem a la Font Bona, paradeta per carregar aigua i sortim al Coll de Sant Marçal (on també podem arribar per la BV-5114, si volem fer una ascensió mes curta al Matagalls), al Coll agafem el GR-5.2 sentit oest, arribant a Coll Pregón (ens desviem a veure la Font de Coll Pregon), tornem al coll per tornar a agafar el GR-5.2 que seguirem fins el cim del Matagalls.

Desfem el camí pel mateix GR-5.2 fins al Coll de Sant Marçal, passat Sant Marçal seguim pel GR durant uns 500 metres fins un indicador que ens marca Arbúcies, agafem el corriol que ens porta fins la carretera que seguirem uns 500m fins la zona de Pla d’en Mon, on es troba l’aparcament de l’Àrea de les Ferreres (és l’aparcament habitual si només volem fer les Agudes pels Castellets.
Just davant de l’Àrea de les Farreres hem d’agafar un corriol , anirem trobant pintades vermelles i alguna fita, anirem seguint la carena que progressivament es converteix en una cresta més rocosa.
Si volem fer l’itinerari més directe seguirem ben be pel fil de l'aresta pujant i baixant les petites torres, Quant arribem al peu de l'Aguda Gran (Els Llisos), podem agafar el corriol, marques vermelles i fites que abandona la cresta i flanqueja per la dreta (sud-oest), quant ho trobem més factible podem o bé passar de llarg el cim i arribant al collet de les Agudes, al peu del vessant S, o anar a buscar la cresta de nou per arribar directes al cim.

Per tornar al Càmping les illes baixarem primer al Coll de les Agudes, al Coll seguirem uns 50 metres el GR per deixar-lo agafant un corriol en forta baixada cap a la Riera de Sant Marçal, tornarem a creuar el GR-5.2 que seguirem durant uns 400m fins que ens creuem amb una pista ampla on deixarem el GR, seguirem la pista (marques roses) que ens portarà de nou al Càmping  Les illes.

Per arribar al Càmping les illes hem d'agafar la BV-5301 que passant per Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera s'enfila fins Collformic, passant pel bonic poble del Montseny.
Arribant al quilometro 20, just amb un revolt molt pronunciat a esquerres, surt una pista asfaltada a la dreta molt estreta,que desprès de 1,5 quilometres ens porta fins el càmping. Haurem de buscar pàrquing uns 50 metres avanç del càmping en uns petits espais, no per masses vehicles.

Veure com arribar al Càmping les illes a través de Google Maps.

Vam ser : Benet i Gabi


Si voleu baixar el track cliqueu damunt l'etiqueta blanca de wikiloc


Itinerari seguit

Distancies i desnivells

Aparquem el vehicle 200m abans del Càmping Les illes

Camí ample entre Camping Les illes i Sant Marçal

Arribant a la Font Bona, a prop de Sant Marçal

Al GR-5.2 entre Sant Marçal i Coll Pregon

A Coll Pregon

Ens desviem del GR-5.2 per anar a veure la Font de Coll Pregon

Passat el Coll de l'Home Mort, arribant al Matagalls

Arribant a la Creu del Matagalls

Selfing al Matagalls

Just davant del Pla d'en Mon, Àrea de Ses Farreres hem d'agafar el corriol cap els Castellets

Pujant cap els Castellets

Ja veiem davant els Castellets

Entrant a la zona dels Castellets

Pels Castelllets

Trobem una cadena que ens facilita un petit franqueig

Davant ja veiem l'agulla gran

Petites grimpades abans d'arribar al cim

Al Cim de les Agulles

Baixant de les Agulles deixarem el GR i agafarem una pista (marques roses)

font de les Naiades, al Càmping Les illes, fí de la ruta







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada