Penyes Altes per la Canal de la Serp

Divendres 8 juny 2018

Gréixer, Canal de la Serp, Coll de Raset, Les Penyes Altes, Coll de Raset, Coll de Moixeró, Coll i font de la Cabrera, Coll d’Escriu (GR 107), Gréixer.

Distancia     14,15 km
Desnivell     1.422 m

Amb el pas definitiu ja, de esquís a bambes avui anem a la comarca del Berguedà, a Les Penyes Altes 2.276 m. a la Serra de Moixeró entre les comarques del Berguedà i la Cerdanya, dins el Parc Natural del Cadí-Moixeró. Gaudirem durant tot el recorregut de grans vistes de l’alt Berguedà, Pedraforca, Cadí i Cerdanya on encara veiem restes de neu.

La ruta comença al Pont de Sant Nazari (Torrent de Fontbona) on no trobarem cap pont, per arribar haurem d’agafar la C16 fins al poble de Bagà que haurem de travessar per anar a buscar la carretera de Bagà a Coll de Pal BV- 4024, passats uns 4 quilòmetres trobarem a mà esquerra una zona d’aparcament per uns 7 o 8 vehicles, punt d’inici de la ruta just on comença la pista que ens puja al petit poble de Gréixer.

Veure com arribar a través de Google Maps .....

Itinerari amb una respectable pujada acumulada i forts pendents,l’ iniciarem agafant el GR 107 passarem el desviament a Gréixer  per trobar uns 80 metres més endavant un indicador de Penyes Altes per la Canal de la Serp, agafarem aquest camí a la dreta i hem d’estar atents amb un altre indicador a l’esquerra a uns 300m que també ens indica Canal de la Serp, deixarem el camí per agafar ja el corriol que anirem seguint amb fites i marques de color groc, el corriol es va enclotant tot anant a buscar la canal de la Serp que al final queda tancada per una paret rocosa on girarem a l’esquerra (oest) per arribar  al Coll de Raset.

Al Coll agafarem la carena a la dreta (est)i la seguirem fins el cim del Penyes Altes 2.279 m(grans vistes del Berguedà i de la Cerdanya). Tornem per la carena cap al Coll de Raset, però ara seguim per la carena, passem pel Pla de Moixeró fins al Coll de Moixeró on agafem un corriol a sud-est que amb forta baixada ens porta fins al Coll de la Cabrera, passarem per la Font de La Cabrera i arribarem al Coll d’Escriu on agafarem la pista ampla per on passa el GR 107, que seguirem fins a Gréixer i el Pont de Sant Nazari.

L’Alfred ens porta amb un restaurant que no coneixíem a Guardiola del Berguedà,  Restaurant Cadí, on fem un bon esmorzar i un bon menú 11 € amb 3 plats i cafè.

Vam ser : Alfred, Enric i Gabi

Per baixar el track cliqueu damunt l'etiqueta blanca de wikiloc

itinerari seguit

Distancies i desnivells

Pujant cap el poble de Gréixer

Corriol pel mig del bosc que ens portarà fins la Canal de la Serp

Davant a la dreta ja podem veure el Coll de Raset

Fort desnivell per la Canal de la Serp

Arribant a les parets girarem a l'esquerra per un corriol que ens portarà al Coll de Raset

Pel corriol que ens porta al Coll de Raset

Davant ja tenim el Coll de Raset

Al Coll de Raset, als cims de la Cerdanya encara aguanta la neu

Al Coll agafarem un corriol a la dreta (est)

La carena que ens porta al Penyes Altes

Al cim del Penyes Altes

Tornat passem el Coll de Raset, davant el Moixeró que creuarem per arribar al coll

Al Coll de Moixeró deixem la carena i agafem un corriol a sud-est

Corriol que ens porta del Coll de Moixeró al Coll de la Cabrera

A la Font de la Cabrera

Baixant de la Font la de Cabrera al Coll d'Escriu

Al Coll d'Escriu, agafarem el GR 107 a l'est direcció Gréixer

Pel GR 107 cap a Gréixer

Pàrquing al Pont de Sant Nazari o Pont de Gréixer ( no hi ha cap pont)





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada