Sant Esteve de Palautordera – Can Riera de Ciuret - BTT

Dimecres 23 setembre 2020

Distancia          28 km

Desnivell +     716 m

Pistes amples de terra i carreteres asfaltades amb molt poc transit, boscos d’alzines i castanyers i zones ombrívoles on el sol li costa d’entrar arribant a Can Riera de Siuret, són el reclam d’aquesta volta per la vessant sud del Turó de l’Home on en aquesta època podrem gaudir dels colors de la tardor al Montseny i que tant podem fer amb BTT com amb bicicleta de gravel,

La ruta comença al poble de Sant Esteve de Palautordera, al pavelló municipal d’esports on fàcilment trobarem lloc per deixar el vehicle.

Si voleu arribar a l’inici de la ruta amb l’ajuda de Google Maps podeu clicar aquí.

Agafarem la pista que passa pel costat del poliesportiu i que baixa cap al riu Tordera, només creuar el riu Tordera passarem per l’entrada del Circ Cric, seguirem l’ampla pista, de seguida trobarem una cruïlla, a mà dreta aniríem a Santa Maria de Palautordera, nosaltres girarem a esquerra (nord) amb una forta pujada, seguirem la pista que passant per l’ermita de Santa Magdalena ens porta fins la Carretera BV-5119, on girarem a dreta i la seguirem durant uns 400m fins al poble de Mosqueroles.

Entrarem pel mig del poble on agafarem  La Carretera Vella de Santa Fe, indicadors de La Costa del Montseny que seguirem, la pista després d’uns 3 km de forta pujada ens porta  a una pista asfaltada molt estreta, l’agafarem i girarem a l’esquerra (nord, senyals del La Costa del Montseny), aquesta carretereta ens porta fins a Can Riera de Ciuret (Masia de pagès del segle XIV restaurada i adaptada com a casa de colònies).

Sortirem de Can Riera seguint la mateixa pista, a uns 300m passarem una riera (Clot de la Burra) i 100 metres més endavant hem de deixar la pista ampla que ens portaria a La Costa del Montseny (bona opció si volem escurçar la ruta) nosaltres agafarem a l’esquerra una pista més estreta, la seguirem uns 4 km i arribarem a la Crta. BV-5119 al punt quilomètric 5, l’agafem i girem a la dreta (nord-oest) la seguirem fins a La Costa del Montseny, punt quilomètric 7, podem aprofitar per fer una visita aquest petit llogaret del Montseny.

Tornem enrere per la carretera que pujàvem uns 200 metres i trobarem la cruïlla que abans havíem passat del poble del Montseny, agafarem direcció cap al poble del Montseny, baixarem per una carretereta de les que fan afició.

Aquesta carretereta ens porta després d’uns 3 km fins a la  BV-5301 (és la carretera que baixa de Collformic fins a Sant Esteve de Palautordera, només haurem de seguir aquesta carretera en baixada que ens portarà fins a Sant Esteve.

Quant passem per Santa Margarida podem agafar el carril bici, on podem anar més tranquils fins al poliesportiu on havíem deixat el vehicle.

Vam ser Benet i Gabi


itinerari seguit

Si voleu baixar el Track, cliqueu damunt l'etiqueta blanca de wikiloc

Distancies i desnivells

Sortim del Pavelló Municipal d'Esports, seguirem la pista que baixa fins al riu Tordera, el creuarem i passarem al costat del Circ Cric

La pista gira a nord i ressegueix la Serra de Can Vilatort 1.500 m per sobre nostre podem veure el Turó de l'Home

Passarem pel costat de l'Ermita de Santa Magdalena, passant  l'Ermita arribarem a una pista asfaltada que seguirem (nord)

Aquesta petita pista asfaltada ens porta fins la BV-5119 girarem a la dreta sud-est i la seguirem uns 400m fins al poble de Mosqueroles

La BV-5119, anem direcció Mosqueroles

Només arribar a l'indicador del poble, agafarem una via paral·lela aquesta via paral·lela acaba en una casa (Can -Net) girarem a esquerra per una forta rampa que ens portarà fins al poble, 

Al poble agafarem la Carretera Vella de Santa Fe, seguirem les indicacions de La Costa del Montseny

Seguim per la Carretera Vella de Santa Fe, passarem per la porta d'entrada de les masies del Fortí i el Parrac 

La pista que seguim acaba a una carretereta asfaltada l'agafem girem a esquerra (nord) i seguim

Seguint la carretereta asfaltada que ens porta fins Can Riera de Ciuret

Arribant a Can Riera de Ciuret, la pista asfaltada passa a ser de terra

Passat Can Riera passarem una riera i 100m més endavant deixarem la pista principal i agafarem una més estreta

Baixant per la pista que baixa de Can Riera fins la BV-5119

Sortim a la Carretera BV-5119, girem a dreta i la seguim (nord)


Seguim la BV-5119 uns 2 km i arribarem a la cruïlla Montseny - La Costa del Montseny
visitarem el Poble, després tornarem a la cruïlla
 

a La Costa del Montseny

Tornem a la Cruïlla d'abans i girarem a la dreta, Montseny

Baixada per carretereta estreta de les que fan afició

Arribarem a la Cruilla amb la BV-5301 indicadors de Sant Esteve que seguirem

Arribant a Santa Margarida podem agafar el Carril Bici que ens portarà fins al començament de la ruta








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada