Taga i Puig Estela per Ogassa

dijous 17 novembre 2016

Font de la Roda – Coll de Pal – Pla del Gor – Taga (Serra Conivera)– Portella d’Ogassa – Puig Estela (Serra Cavallera)– Font de la Roda

Per accedir a la Font de la Roda si venim de Ripoll, cal que agafem la N-260 fins Sant Joan de les Abadesses, just a l’entrada del poble, avanç de creuar el pont del riu Ter, cal que girem a l’esquerra per la GIV-5211 i travessem Ogassa i el veïnat de Prat del Pinter, uns 700 metres més amunt la pista emporlanada es bifurca, hem d’anar a la dreta passant Sant Martí Surroca i seguint desprès els rètols del refugi Montserrat. Quan finalitza la pista cimentada seguirem uns pocs metres ara amb la pista de terra i trobarem un petit lloc per aparcar al costat de un torrent (Font de la Roda).

La ruta comença seguint la mateixa pista, passarem a prop del Refugi Montserrat que el veurem a la nostra dreta, la pista planeja i prop del Coll del Pal fa una baixada per tal d’anar a morir en un gran abeurador, a partir d’aquí un petit corriol ens portarà al Coll de Pal 1.779m. 
Al coll seguirem el corriol que baixa per la cara nord de la Serra Cavallera, veurem el petit Estany del Tarter, hem de seguir el corriol, si el perdem la direcció a seguir serà sempre cap el l’estany , un cop arribem a l'estany ens trobem al Pla del Gor 1.605m. Del Pla del Gor enfilem cap la Portella d’Ogassa on agafem la carena que ens porta fins al cim del Taga 2.038m. 
Tornem per la mateixa carena fins Portella d’Ogassa i continuem carenant fins al Puig Estela 2.013m, passant pel Puig de Coma d’Olla.
Al Puig Estela continuem carenant ara en forta baixada fins Coll de Pal on tornem agafar el mateix camí que hem agafat al mati que passant pel Refugi Montserrat ens portarà de nou fins on tenim el vehicle.

Vam ser: Enric, Lluís i Gabi



Si voleu baixar el Track cliqueu damunt l'etiqueta blanca de wikiloc


itinerari seguit

Distancies y desnivells

Passant uns metres la pista emporlanada, deixem el vehicle

Seguim la mateixa pista direcció al Refugi Montserrat

Un cop acaba la pista un corriol ens porta fins al Coll de Pal

Bones vistes al Coll de Pal

Baixem per la cara nord de la Serra Cavallera direcció Estany del Tarter

Passat l'Estany del Tarter, ja veiem davant nostre el Taga

Amb la vista ja posada al Taga

Cim del Taga

Lluís i Enric al cim del Taga

Baixem direció Portella d'Ogassa

Aprop de la Portella d'Ogassa

Per la carena, darrera el cim del Taga 

Al final de la carena, ja es pot veure el Puig Estela

Al Cim del Puig Estela








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada