Coll de les Barraques - Er Puigmal - Coll de les Barraques

Collet de les Barraques (Planoles) – Tossa del Pas dels Lladres – Aiguaneix (Err Puigmal) – Pic de Duraneu – Collet de les Barraques

Dijous 6 febrer 2020

Distancia      18,4 km
Desnivell    1.425 m

Gran ruta de esquí, que cal aprofitar a fer quant podem sortir amb esquís del Coll de les Barraques (cara sud, 1.850m d’alçada).

Per arribar al Coll de les Barraques pujant de Ribes de Freser per la carretera de la Collada de Tosses, arribant al desviament de Planoles (mà esquerra) nosaltres hem d’agafar no a mà esquerra si no a mà dreta per una carretera tota estreta però totalment asfaltada (indicador), passarem el Refugi Corral Blanc i seguirem uns 500 metres més fins a final de carretera.

Si voleu veure com arribar al Collet de les Barraques a través de Google Maps, Cliqueu aquí.

Sortim amb esquís del mateix pàrquing i seguim pista e indicadors de Puigmal , Pas dels Lladres, que ens porten fins el Llom que sense deixar-lo arriba a la carena (Pas dels Lladres), seguirem la carena fins la Tossa del Pas dels Lladres, punt més alt de les antigues pistes d’esquí de Err-Puigmal.

Cal remarcar que tota la zona del Pas dels lladres és una zona moooolt ventada, per lo que habitualment podem trobar neu molt dura i gel.
Si cal remarcar portar sempre grampons a la motxilla, aquí encara més.

Cada cop veiem més gent amb raquetes per zones de neu molt dura o gel.
No ens cansarem de dir-ho, les raquetes de neu NO serveixen per neu dura o gel, cal portar grampons.

A la Tossa del Pas dels Lladres traiem pells i fem un gran descens directe buscant les bones pales que baixen cap a Aiguaneix, amb neu dureta, però que es marquen les traces, (com de pista d’esquí) gran baixada amb bona neu fins arribar a Aiguaneix, al punt de la carretera on a l’estiu arriben els cotxes que pugen per Err.

Posem pells i pugem aprofitant les antigues pistes fins el Pic de Duraneu, seguim carena a la Tossa del Pas dels Lladres, però una mica abans d’arribar ja traiem pells i anem a buscar el Pas dels Lladres en baixada, després per la carena continuem baixant fins la cota 2.340 on veiem unes pales que baixen a sud que només mirar-les intuïm que guarden una bona neu, no podem resistir i baixem (si cal ja tornarem a posar pells), neu entre cremeta i primavera "brutal"), arribem a cota 2.090, veiem Planoles avall i també una pista,(aquesta pista és la mateixa pista que hem agafat aquest matí sortint del Coll de les Barraques i que hem deixat en un desviament), altra opció seria posar pells i fer un franqueig ascendent  tornant a buscar la carena que va baixant cap al Coll de les Barraques.

Nosaltres com veiem perillar arribar al menú (senyores gorditos no perdonen menú), intentem la tercera opció, fer un franqueig intentant baixar lo menys possible esperant que la carena vingui  a nosaltres (jeje), al final acabem anant a buscar la pista de sota, el tros final fent una mica esquí senglar (això si tot amb bona neu primavera).La pista primer remant una mica, sense posar pells i després en descens ens porta de nou al Coll de les Barraques.

Això si, encara arribem a temps de fer el menú al Restaurant Les Graelles a Ripoll (gran menú).

Vam ser Enric i Gabi




itinerari seguit




Si voleu baixar el track cliqueu damunt l'etiqueta blanca de wikiloc


Pàrquing al Coll de les Barraques

Sortim seguin la pista i a uns 500 metres agafem pista a mà esquerra indicador Puigmal, Collet de les Barraques

Per la pista que ens acabarà portant al llom que seguirem fins al Pas dels Lladres

Pujant cap el Pas dels Lladres

Parada a contemplar el Puigmal

A la Tossa del Pas dels Lladres traiem pells

Baixant cap a Aiguaneix (antiga estació d'esquí de Er-Puigmal)

Aiguaneix, tornem a posar pells

aprofitem les antigues pistes per pujar 

Pujant per les Antigues pistes

Arribant al Pic de Duraneu

Baixant per una pala sud amb neu cremeta cap el Coll de les Barraques

Baixant per la pala, avall podem veure la pista que haurem d'agafar per tornar al Coll de les Barraques

Baixant a buscar la pista




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada